Lopen in Meulebeke

 

 

De vaste loopdagen in Meulebeke zijn op zondagmorgen om 9 uur en op woensdagavond om 19 uur (in juli en augustus om 20 uur).

De plaats van afspraak is aan de kantine van het voetbal. Dit is aan de piste gelegen.

 

Een loper/jogger is een vrije vogel en is dus vrij te lopen wanneer hij maar wil. Daarom vind je hieronder enkele loopparcours en hun afstanden.

 

Wie zijn snelheid wenst te kennen, kan de tabelletjes raadplegen bij: Lopen in Tielt

 

Lopen op de piste - Lopen op en rond het domein Ter Borcht - Parcours "Boerke Wulf"

 

Lopen op de piste

 

Ter Borcht beschikt over een 400 m sintelbaan. Deze looppiste heeft geen baanindeling, maar net als de piste van Tielt is ze ontworpen om 6 banen te hebben. Wie dus aan de binnenkant van de piste loopt legt dus 400 m per ronde af, wie helemaal aan de buitenkant loopt legt ongeveer 430 m per ronde af.

Een sintelbaan om te trainen is heel goed, door zijn structuur is deze baansoort veerkrachtig en is er weinig kans op blessuren. Een nadeel van een sintelbaan is dat wanneer het regent de baan heel zacht wordt en dat men dan voetafdrukken, en zelfs putten, in de piste kan achterlaten. De putjes kunnen nadien wel zorgen voor eventuele kwetsuren.

De piste wordt binnen de drie jaar heraangelegd, waardoor de putten en het onbeloopbaar zijn verdwijnen.

 

Lopen op en rond het domein Ter Borcht.

 

Op het domein kan men vrij rondlopen. Er wordt van de joggers wel verwacht dat ze op de paden blijven.

 

Op het domein zijn er 2 bewegwijzerde parcours. Ze vormen samen het Carlos D’haene pad.

Er is een parcours van 1 km, om dit te lopen volg je de blauwe wegwijzertjes.

Er is een parcours van 5 km, om dit te volgen volg je de rode bewegwijzering. Dit parcours is momenteel niet volledig te lopen, dit wegens verbouwingen aan de sportschool. Als je aan de afslag komt die naar de werf leidt, loop je gewoon verder en neem je de eerste straat rechts en je komt automatisch terug op het parcours.

Beide parcours starten aan de hoofdingang van het domein.

Stap voor stap wordt dit pad omgevormd tot een Finse piste.

 

Wie de buitentoer rond het domein loopt, legt 2,2 km af. Deze ronde loopt grotendeels langs de openbare weg, op verharde ondergrond.

 

Binnen het domein kan je ook nog een toer afleggen van 1,6 km. Om deze ronde te lopen verlaat je de piste aan de uitgang het verst van de voetbalkantine, je slaat rechts af, vervolgens loop je tot aan de laatste boom, je draait rond deze boom en je keert over het gras terug en je loopt tot op de tarmac, hier sla je rechts af en je loopt over het brugje, voorbij het brugje sla je links af en je komt op een pad langs het water. Je volgt dit pad tot aan het bos, daar sla je rechts af en volg je de Finse piste, rond het speelplein en je komt terug bij het begin van het bos uit. Je slaat rechts af over de brug. Als je over de brug bent sla je opnieuw rechts af en je volgt het pad langs het water tot je aan de ingang van het domein komt. Hier sla je links af en je komt terug aan de piste uit.
Als je dan nog één pisteronde aflegt, dan loop je 2 km per parcours.

 

Parcours "Boerke Wulf"